Tegen Tonnie S. (31) is door het OM negen maanden celstraf en een schadevergoeding van € 750 geëist voor bedreiging, geweldsincidenten en het beïnvloeden van een getuige. Hij staat terecht voor in totaal twaalf strafbare feiten, waaronder bedreiging, mishandeling en smaad. Voor smaad verzoekt de Officier van Justitie de rechter Tonnie niet te veroordelen, ondanks de verdachte die het feit tijdens de zitting meermaals bekende.

Kelly en Tonnie S. hadden volgens de verdachte een ‘turbulente relatie met heftige ruzies’. In wat volgens de verdachte ‘gewoon een boze bui’ was, postte Tonnie een seksueel getint filmpje van Kelly op zijn Facebook. Kelly zette naaktfoto’s van S. op haar Facebook, en zo ging het over en weer in de nasleep van hun relatie, eind 2015. ‘Het woord ‘wraakporno’ komt wel in het regeerakkoord voor, maar niet in het wetboek. Daarom staat Tonnie S. hier terecht voor smaad’, aldus zijn advocate Malou Hoekzema. Voor smaad is een officiële klacht van het slachtoffer nodig, die er volgens zowel het OM als raadsvrouw Hoekzema nooit echt is geweest. Volgens Kelly’s advocate, Ruth Jager, is de schadevergoeding van € 2000 die Kelly heeft geëist genoeg bewijs voor haar wil om Tonnie achter tralies te zien. Tonnies advocate Hoekzema denkt hier anders over: ‘Dat mevrouw een vergoeding wil is nog niet genoeg reden om aan te nemen dat zij ook uit is op vervolging.’ Bovendien schrijft de advocate het verspreiden van de filmpjes en foto’s toe aan hun explosieve relatie.

Voor het meest recente feit, beïnvloeding van Kelly’s getuigenis in een andere zaak, gebruikt Tonnies advocate weer de aard van de relatie van de twee als argument. Tonnie zou Kelly geld hebben geboden om van zijn onschuld bij een woningoverval te getuigen. In hetzelfde appgesprek schreef Kelly dat ze hoopte dat hij dood zou vallen, volgens advocate Hoekzema reden om aan te nemen dat Kelly zich nooit echt door hem geïntimideerd heeft gevoeld. Het punt dat Tonnie en zijn advocate proberen te maken is dat Kelly een even groot aandeel in de gewelddadige relatie had als Tonnie. Kelly krabde hem ook, Kelly publiceerde ook gevoelige foto’s van hem, en de incidenten waarvan Kelly aangifte deed als huiselijk geweld waren volgens Tonnie ‘worstelingen’, van beide kanten. Ook zet Kelly anderen volgens de verdachte tegen hem op, met hulp van onder andere Tonnies ex. Hij sputtert herhaaldelijk: ‘Die meisjes zijn slim, ze willen me gewoon pakken.’

Die meisjes zijn slim, ze willen me gewoon pakken

De gecompliceerde zaak wordt alleen maar ingewikkelder als blijkt dat Tonnie in nog veel meer zaken verwikkeld is. Van zijn nog tamelijk korte leven heeft hij meer dan 11 jaar in detentie doorgebracht en de afwikkeling van een aantal vermogens- en geweldsdelicten is nog steeds in volle gang. Zo is zijn advocaat nog bezig met een hoger beroep tegen de vijf jaar celstraf die de rechter hem heeft opgelegd voor de eerdergenoemde woningoverval. Voor Tonnie zullen in 2018 dus nog veel meer van dit soort emotionele zittingen volgen. Over deze zaak wijst de rechter 4 januari vonnis.