Vrijwilligers zijn begonnen met het opbouwen van het IBB-Fest op de Ina Boudier Bakkerlaan in Utrecht. Ze zijn al maanden bezig met alles regelen en morgen gaat het dus eindelijk beginnen, de achtste editie van het feest.


We doen het echt niet alleen voor het bier hoor


Een van de bijzondere dingen van het feest is dat het wordt georganiseerd door vrijwilligers. Hierdoor kan de organisatie groter uitpakken in andere dingen, zoals de line-up. ‘We doen het echt niet alleen voor het gratis bier hoor, ik vind het ook gewoon kei leuk om te organiseren’, zegt Anouk, een van de vrijwilligsters van het feest. 

Wat ook interessant aan het festival is, is dat ze een mooie afwisseling hebben tussen bekende artiesten, zoals ‘Jebroer’, en opkomend talent, zoals de opkomende dj Tom Haakman. Tom Haakman is een opkomend dj talent: ‘wat zo leuk is aan het IBB-Fest, is dat het gratis is, waardoor ik wat gekker kan draaien en nieuwe dingen kan proberen in mijn set.’ Voor hem is het IBB-Fest een opstapje naar de echte dj-wereld.

Ondanks dat het erg koud is, gaan Anouk en de andere vrijwilligers hard door met de opbouw van het festival, zodat ze morgen op tijd klaar zijn om de eerste bezoekers te verwelkomen.