Het Nederlands vrouwenvoetbalelftal, De OranjeLeeuwinnen, nemen het vrijdag 9 november op tegen Zwitserland in Stadion Galgenwaard. Tijdens deze play-offs wedstrijd wordt er gespeeld om een ticket richting het WK.

Al 22 keer eerder speelden de OranjeLeeuwinnen tegen Zwitserland. In deze eerdere ontmoetingen wist Nederland vijftien keer te winnen. Slechts vijf keer eindigde de wedstrijd in een gelijkspel en maar twee keer wisten de Zwitsers te winnen. De laatste ontmoeting tussen beide teams vond plaats op 2 maart 2016. Tijdens deze wedstrijd, waarin werd gestreden om een kwalificatie voor de Olympische Spelen, wist Nederland met 3-4 van Zwitserland te winnen.

De winnaar van deze laatste play-offs plaatst zich voor het wereldkampioenschap vrouwenvoetbal. Het WK vindt van 7 juni tot en met 7 juli 2019 plaats in Frankrijk. In totaal nemen 24 landen deel.

De voorverkoop voor het thuisduel start op woensdag 17 oktober om 12.00 uur. Enkel ClubCardhouders van Oranje kunnen deze dag hun kaart bestellen. Op 19 oktober start de reguliere kaartverkoop. De prijzen voor losse tickets variëren van €12,50 tot € 15,-.