Het herenigingsinitiatief ‘HandschoenKwijtUtrecht’ organiseert de tentoonstelling ‘Uit de Goot’ met kunstwerken gemaakt van handschoenen die op straat zijn gevonden. De expositie bestaat uit werken van verschillende kunstenaars die verloren handschoenen vervormen tot onder andere bloemen, vogels en mutsen. ‘Uit de Goot’ is te zien van 25 t/m 28 oktober en is gratis toegankelijk in het SWK gebouw op Draaiweg 51.

‘HandschoenKwijtUtrecht’ is een initiatief die probeert verloren handschoenen te herenigen met hun eigenaren. Bij ongeveer 200 handschoenen lukten het vorig jaar echter niet om de bijpassende handen terug te vinden. In samenwerking met kunstenaars besloten zij daarom een expositie op te zetten met kunst gemaakt van  de overgebleven handschoenen. De kunstwerken zijn gemaakt door Ruud van Koningsbrugge, Juut van Kapenhagen, en leerlingen van Juut (de bende van Bears).

De initiatiefnemers van ‘HandschoenKwijtUtrecht’ zijn Stephanie de Koning en Jeffrey Kooij. Vorig jaar zijn ze begonnen met het oprapen van handschoenen, omdat ze er zoveel op straat zagen liggen.Uiteindelijk startten zij het initiatief door een Instagramaccount (@handschoenkwijtutrecht) aan te maken waar zij foto’s van de verloren handschoenen op plaatsen. Gevonden handschoenen worden dan met foto, vindplaats en vinddatum op hun Instagram gezet. Tot nu toe zijn er 2 handschoenen herenigd met hun eigenaren. Dit jaar gaat het nieuwe seizoen van HandschoenKwijt op 1 december van start.