Restaurant en bar ‘Rum Club’ opent dit voorjaar de deuren. Dat meldde de horecazaak eergisteren op haar Facebookpagina. Het ‘Caribische restaurant,’ zoals ze zichzelf op Facebook omschrijft, vestigt zich op de Oudegracht aan de Werf 113, onder kledingwinkel Hollister.

Het hele restaurant krijgt een tropisch thema. Het interieur, de muziek en de menukaart zijn hierop afgestemd. De eigenaar, Wes Schreutelkamp vertelt aan Duic: “Als je je ogen dicht doet en een cocktail in je handen hebt, moet je je kunnen wanen op de Cariben.” Rum Club is een samenwerking tussen twee andere restaurants in Utrecht. ‘The Streetfood Club’ combineert een luxe gevoel, streetfood en cocktails. ‘Beers & Barrels’ is wat stoerder en geeft meer een feestgevoel. Die twee willen we samenbrengen in de Rum Club.”

De Club schenkt meer dan tweehonderd verschillende soorten rum en serveert onder andere Jamaicaanse, Venezolaanse en Hawaïaanse gerechten. In het restaurant komen palmbomen en een tiki bar te staan. De openingsdatum van de Rum Club is nog niet bekend. In een filmpje dat het bedrijf zelf op Facebook heeft gezet, is de tekst ‘The Caribbean are coming to Utrecht,’ te zien en wordt de kijker geprikkeld met beelden van tropische stranden, cocktails, palmbomen, barbecues met gekruid vlees, dj-plaatjes en uiteraard goede flessen rum. Het filmpje wordt afgesloten met hun logo en de tekst ‘Coming 2019.’

Schreutelkamp is ook de eigenaar van ‘The Streetfood Club’, dat pas sinds april 2018 geopend is. Het populaire restaurant won in november de prijs ‘Best Restaurant Concept 2018’ en is gevestigd op Janskerkhof. Het restaurant heeft een opvallend interieur en combineert Aziatische en Zuid-Amerikaanse gerechten in de keuken. Schreutelkamp heeft zijn kennis en ervaringen voor het openen van The Streetfood Club onder andere opgedaan bij Beers & Barrels. Daar werkte hij in het verleden.

‘Beers & Barrels’ is een restaurant en burgerbar met verschillende speciaalbiertjes. De horecazaak onderscheidt zich vooral door haar hoge tafels met eigen tapkraan. Gasten kunnen hier dus zelf hun biertje tappen. Het bier wordt gewogen en betaald per kilogram. Aan de taptafels kan niet alleen geborreld maar ook gedineerd worden. Beers & Barrels heeft twee vestigingen in Utrecht; een op de Veilinghavenkade 177 en een op de Oudegracht aan de Werf 125. Daarnaast zit er ook nog een vestiging in Breda.