Het Oudkerkhof in het centrum van Utrecht is vandaag feestelijk heropend na een herinrichting van de straat. Tijdens het feest organiseerden de winkeliers verschillende acties zoals een modeshow, een koor en een brassband.

De vele mensen waar de ondernemers op hoopten bleven in eerste instantie achterwege, maar in de loop van de middag werd het best druk op het Oudkerkhof. Tijdens de modeshow lieten de winkels in de straat hun kleding collectie zien. naast de activiteiten organiseerden de winkeliers ook andere acties zoals kortingen en goodybags. Een van de aanwezige winkeliers was Olcay Gulsen eigenaar van het merk Supertrash waarvan ook een winkel te vinden is op het oudkerkhof.  tijdens de heropening was er ook tijd voor de onthulling van een gedenksteen van de Utrechtse schrijver C.C.S. Crone, gelegen bij zijn geboortehuis op het Oudkerkhof.

De herinrichting, uitgevoerd door de gemeente, is onderdeel van het aantrekkelijker maken van het centrum. De Korte Jansstraat, Domstraat, Zadelstraat en Twijnstraat zijn al eerder verbouwd. Door de herinrichting hoopt de gemeente dat het oudkerkhof er aantrekkelijker uit gaat zien. Tijdens de verbouwing, die begin april begon, is onder andere het zicht op de straat verbeterd, nieuwe bestrating aangelegd en zijn er grotere terrassen gecreëerd.

De ondernemers en medewerkers in de chique winkelstraat zijn  blij met de veranderingen na de verbouwing. Ashley , medewerkster van Riviera Maison, vindt dat de straat verbeterd is na de verbouwing.  “Ik vind de verbouwing goed gelukt, hopen dat er nu meer klanten op de winkels afkomen.” Ze vindt dat het zicht op de straat verbeterd is en dat de parkeerplekken zijn verbeterd. Niet alle reacties waren positief, Gerben , medewerker van woonwinkel Bolia, zegt: ”Ik vind dat de verbouwing zeker voor verbetering heeft gezorgd, maar liever had ik gezien dat alle parkeerplekken werden weggehaald zodat er voor nog meer openheid in de straat wordt gezorgd.