Voorbijgangers kunnen deze decembermaand de drukte op het station even ontsnappen in de ‘watchkamer’ van Pathé. Op verschillende momenten zijn diverse acteurs en filmpersonages aanwezig om film advies uit te delen en om mee op de foto te gaan. Burgemeester Jan van Zanen opent de bioscoop op vrijdagochtend 7 december.

Technici zijn op het station hard aan het werk om de kleine bioscoop werkzaam te hebben voor aanstaande vrijdagochtend. Burgemeester Jan van Zanen is die ochtend om 9:30 uur aanwezig om de Pathé bioscoop officieel te openen. Tezamen met de verscheidene filmpersonages  Spiderman, Aquaman en Mary Poppins mag de burgemeester als eerste plaatsnemen om het korte filmprogramma te bekijken. De bioscoop is vanaf 10:00 uur voor regulier publiek geopend en is dagelijks te bezoeken van 7:30 uur tot 19:30 uur.

In de mini-bioscoop kunnen treinreizigers tijdens het wachten op het station een trailerprogramma kijken met de nieuwste films die bij Pathé te zien zijn. Gepaard met het kijken krijgen de bezoekers gratis popcorn aangeboden om van te snoepen. Acteurs en filmpersonages zijn op verschillende momenten aanwezig in de bioscoop voor een fotomoment en een praatje.

De Pathé Gift Card staat tevens te koop voor iedereen die nog opzoek is naar een last minute kerstcadeautje. Bezoekers die in de Pop-upbioscoop een Pathé Unlimited Card aanvragen krijgen een gratis gift card t.w.v. €12,50.

Tijdens de openingsweken valt een van de bezoekers in de prijzen. Via de Pathé Facebook of Instagram kan iedereen meedoen aan de ‘Merry Movie Day’ actie om kans te maken op een privévoorstelling met vrienden en familie. De bioscoopzaal biedt plaats aan 25 mensen. Om te winnen moet je op de Pathé socialmedia kanalen betogen waarom jij de privé filmzaal verdient. Popcorn en drankjes worden verzorgd en uit de volgende films kunnen gekozen worden: Love Actually, Home Alone 1, Frozen, Avengers – Infinity War, Mama Mia 2 en Incredibles 2.
Je kan meedoen van 7 t/m 13 december, de winnaar mag tijdens de ‘Merry Movie Day’ op 19 december een avond film kijken.

Dit is niet de enige door Pathé ontwikkelde Pop-upbioscoop dit jaar. Van 28 december t/m 7 januari presenteert Pathé, in samenwerking met &samhoud media en Samsung Electronics, in Pathé CineMec Utrecht de pop-up Virtual Reality Cinema. In de VR-bioscoop kun je zelf een filmpakket samenstellen. Er kan gekozen worden uit vijf thema’s: animatie, familie, betoveren, strijders en horror. De filmpjes duren 2 tot 3 minuten en het totale pakket duurt ongeveer 15 minuten. Op een roterende stoel kun je met de vr-bril op vrij bewegen en naar 360 graden film kijken.
De vr-cinema is dagelijks geopend van 13:00- tot 19:20 uur, op oud- en nieuwjaarsdag is de bioscoop gesloten.