De Pathé pop-up bioscoop is 7 december op het centraal station geopend. Jacques Hoendervanger, de managing director van Pathé en Jan van Zanen, de burgemeester, waren allebei aanwezig bij de opening van de pop-up bioscoop. In de pop-up bioscoop kunnen mensen tot 30 december elke dag van 07:30 tot 19:30 trailers bekijken van de allernieuwste films.

De burgemeester kwam 7 december om half tien ‘s ochtends naar de opening van de nieuwste pop-up bioscoop. Filmpersonages uit verschillende films, zoals Mary Poppins en Aquaman, maakte een aantal foto’s met de groep mensen voor de pop-up bioscoop. Toen de burgermeester uiteindelijk naar voren kwam, gaf hij alle medewerkers met een glimlach een hand. De pop-up bioscoop ging eindelijk open, toen de filmpersonages door het lint voor de opening stormden.

Het idee achter de pop-up bioscoop is dat mensen zo naar binnen kunnen lopen en dan een aantal trailers van twintig minuten achter elkaar kunnen kijken. Er staan echte bioscoopstoelen en je krijgt gratis popcorn als je de pop-up bioscoop bezoekt. Verder kunnen mensen acteurs en actrices tegenkomen, waarmee je op de foto kan. Daarnaast kunnen bezoekers kerstcadeaus kopen in de pop-up bioscoop en kans maken op een Pathé unlimited card.

De pop-up bioscoop had een aantal mensen uitgenodigd inclusief de burgemeester om de eerste voorstelling van trailers te bekijken. “Ik wil iedereen die aan die project heeft meegeholpen bedanken, het is namelijk in een hele korte tijd gegaan. In filmtermen misschien wel ‘Mission Impossible’.” vertelde een trotse Jacques Hoendervanger.

Met de opening van de pop-up bioscoop kondigde Jacques Hoendervanger ook Merry Movie day aan. Merry Movie day is een concept waarbij iemand voor een avond met zijn 23 beste vrienden, of familie op 19 december in een bioscoop een film mag komen kijken. Het mag in elke bioscoop van het land gedaan worden, ook in de pop-up store. Pathé zal deze prijs verloten aan mensen die hun social mediakanalen volgen volgen.

“Ik ben onwijs onder de indruk, als je door het doek komt, krijg je gelijk dat bioscoopgevoel.” Aldus burgemeester van Zanen. Volgens de burgemeester is de pop-up bioscoop een goed initiatief, want mensen kunnen zo tijdens alle stress van werk etc. genieten van een aantal trailers. “Een minibioscoop in een stad met veel mooie bioscopen en filmhuizen, de stad van het Nederlands filmfestival, de filmhoofdstad van Nederland.” aldus burgemeester van Zanen. 

Een minibioscoop in een stad met veel mooie bioscopen en filmhuizen, de stad van het Nederlands filmfestival, de filmhoofdstad van Nederland

Om tien uur ‘s ochtends, na de eerste voorstelling met alle uitgenodigde gasten, gingen de deuren voor iedereen op het station open. Toen de eerste bezoekers naar buiten kwamen, stond er al een lange rij gevormd voor de pop-up bioscoop.