Een grote groep mensen, bijna allemaal gekleed in het geel, staan juichend om de tafels heen, waar verschillende YouTubers zoals Xlinktijger en Joostspeeltspellen Pikachu-knuffeltjes weggeven. Het Pokémon event gaat van start en iedereen wacht in spanning af tot ze de allernieuwste Pokémonspellen die vorige week uitkwamen mogen spelen.

Rond elf uur loopt er vanaf het station een horde verklede mensen richting Kinepolis, waar het Pokémon event plaatsvindt. In de verte zie je een stoet mensen gekleed in geel, de dresscode is namelijk de kleur van je favoriete Pokémon: Pikachu of Eevee. De staff van het evenement deelt gele en bruine petjes met de gezichten van Pikachu en Eevee uit aan de bezoekers. Veel mensen staan rond de Youtubers, die gevraagd zijn om het spel te komen spelen en mensen aan te trekken, andere mensen zijn druk bezig met het vangen van Pokémon op hun telefoon.

Bianca Stirnweis, Senior PR-manager bij Nintendo, vertelt dat het initiatief voor het evenement bij Nintendo vandaan komt, om zo de nieuwste Pokémonspellen te promoten. De nieuwe Pokémonspellen heten: Pokémon Let’s go, Pikachu en Pokémon let’s go Eevee. De namen van de nieuwe spellen zijn ook de reden voor het thema van het evenement. Er is een grote groep mensen komen opdagen, dit komt voornamelijk door de Youtubers die hun fans hebben uitgenodigd om het evenement te bezoeken. “We hadden gehoopt op zo’n grote opkomst en vinden het superleuk dat we zoveel Pokémonfans op de been hebben weten te krijgen.” vertelt Bianca Stirnweis. “De reden dat het evenement alleen in Utrecht wordt gehouden, is dat Utrecht heel centraal ligt en dus makkelijk voor iedereen te bereiken is.” vertelt Bianca Stirnweis.

De fans die het spel al hebben, kunnen tijdens het evenement Pokémon met elkaar ruilen of een battle met elkaar houden. Binnen in de bioscoop kan iedereen stemmen op zijn of haar favoriete Pokémon en buiten de bioscoop staan tafels met Nintendo Switch spelcomputers waarop mensen de nieuwe Pokémongame kunnen spelen. Veel mensen volgen de Youtubers die naar binnen gaan om een Pokémon battle te houden, maar een aantal fans blijven geconcentreerd het nieuwste spel uitproberen bij de tafels buiten.

Marjon (24) speelt aandachtig het nieuwe Pokémonspel bij een van de tafels. Ze vertelt dat ze heeft gestemd op Pokémon Eevee, omdat die veel schattiger is dan Pikachu. “Het nieuwe spel is leuk, maar ik mis de oude stijl wel een beetje. Bij eerdere spellen moest je namelijk de Pokémon eerst afzwakken voordat je ‘m kon vangen en nu gooi je de Pokébal totdat je de Pokémon vangt.” vertelt Marjon. Marjon heeft alle spellen gespeeld vanaf Pokémon Yellow. Ze vertelt dat het spel voor haar echt pure nostalgie is. Daarnaast speelt ze net als veel andere bezoekers Pokemon Go, een mobiele variant van Pokémon. “Ik vind het een onwijs leuk evenement en alles is goed geregeld door Nintendo. Ik had alleen wel verwacht dat het evenement nog meer mensen zouden aantrekken.” vertelt Marjon, terwijl ze een Pokémon probeert te vangen.