De politiebonden en de overheid zijn tot een overeenkomst gekomen over de nieuwe politie-cao. Jan Struijs, de voorzitter van de NPB, heeft aangegeven dat de politiestaking die van vrijdag tot en met zondag zou duren, opgeschort is.

De politie had een staking gepland die van vrijdagavond 14 september tot en met zondag 16 september zou duren. Tijdens deze staking zouden ze alleen paraat staan voor prio 1 meldingen werd aangegeven op de site van de Nederlandse politiebond. Het doel van deze staking was om een betere cao te krijgen en betere afspraken over de werkdruk van de politie te maken. Tijdens de staking werd ook bekend dat de politie niet aanwezig zou zijn bij eventuele evenementen in het weekend en bij de wedstrijd van FC Utrecht-Emmen op 16 september.

Na een lange onderhandeling kwamen de overheid en de bonden tot de overeenkomst dat de politie binnen drie jaar 8 procent loonsverhoging krijgt. Ook zullen er in de toekomst betere doorstroommogelijkheden voor jonge agenten zijn, om hogerop te komen. Struijs geeft aan dat hij positief is over het resultaat dat de vakbond heeft behaald met de onderhandelingen geeft hij aan in de persconferentie over het akkoord van de politie-cao.