De Popronde komt op donderdag 11 oktober naar Utrecht. Op verschillende locaties in het centrum zijn een avond lang optredens van opkomende en vaak nog onbekende artiesten te zien. De Popronde is een landelijk reizend festival dat in de periode van september tot en met november door verschillende steden in Nederland reist.

De optredens zijn verspreid over 31 podia in het centrum van de stad, dit zijn onder andere caf├ęs, theaters, platenzaken en clubs. De optredens zijn gratis toegankelijk. Bijna alle muziekgenres worden vertegenwoordigd door meer dan 50 artiesten. Het eerste optreden van de avond gaat om 19:00 van start. Daarna gaat het feest door tot laat in de nacht, met een afterparty als afsluiter.

Dit jaar is de 24ste editie van de Popronde. In 1994 zat het festival in Nijmegen, maar is inmiddels uitgegroeid naar 41 steden in Nederland. Het festival biedt deelnemende artiesten de mogelijkheid om nieuw publiek aan te trekken en ervaring op te doen. De Popronde 2018 begon op 13 september in Nijmegen en eindigt op 24 november in Amsterdam.