Elise de Leede (21) begint binnenkort met het leggen van een puzzel op het Neude. Door Awesome Utrecht te overtuigen met een pitchavond op 27 november, heeft Elise de Leede duizend euro ontvangen om het plan om te puzzelen op het Neude te realiseren. Ze is druk bezig met het uit te stippelen van haar plan, zodat de puzzel er zo snel mogelijk ligt.

Awesome Utrecht is een organisatie die bestaat uit twintig mensen die om de twee maanden vijftig euro per persoon in een pot stoppen goede ideeën te kunnen verwezenlijken. Hierdoor ligt er dus zes keer per jaar duizend euro klaar voor het eerstvolgende idee. Iedereen mag mee doen bij Awesome Utrecht, je hoeft alleen je idee op te sturen en als je wordt gekozen dan mag je je idee pitchen bij de pitchavond. Diezelfde avond wordt de winnaar van de pitchavond verkozen en die gaat ervandoor met duizend euro contant om zijn of haar idee te verwezenlijken.

Op 27 november presenteerde verschillende Utrechters hun beste idee aan de organisatie van Awesome Utrecht en het publiek. Er kwamen veel interessante ideeën kwamen naar voren tijdens de pitchavond. Bijvoorbeeld Plogging, een concept waarbij mensen tijdens het hardlopen afval opruimen.Piet Benthem kwam op het idee om ergens boven een gebied waar gezwommen kan worden een touw op te hangen om zo vanaf de kant het water in te slingeren. Met twee mensen uit de organisatie van Awesome Utrecht zal hij zijn idee realiseren door ergens aan een water in Utrecht een touw op te hangen.

Maar uiteindelijk kan er maar één iemand winnen, en dit keer was dat Elise de Leede. Ze kwam met het idee om op de Neude een puzzel te plaatsen. “Het viel me op hoe somber, leeg en verlaten het beroemdste plein in Utrecht is. Een puzzel leek mij een goede oplossing. Je kan het alleen doen maar ook samen en dat verenigt ook mensen.”, aldus Elise. De afbeelding voor de puzzel wordt een uitgezoomde kaart van Utrecht. “Hierop wil ik dan de leukste plekken van Utrecht highlighten. Zo kunnen echte Utrechters na het leggen van de puzzel hun favoriete plekjes terugvinden op de kaart en voor toeristen is het ook leuk om te zien wat ze moeten bezoeken.”, aldus Elise. Ze zoekt nog een illustrator met wie ze samen de illustratie kan voor de puzzel kan maken. Omdat er regelmatig festivals en andere evenementen plaatsvinden op de Neude wil ze iets bedenken wat snel neer te leggen is maar ook snel weer is opgeruimd.