UTRECHT - MMA wereldkampioen Germaine de Randamie is afgelopen zaterdag 18 Februari gehuldigd door burgemeester Jan van Zanen in het Galgenwaard stadion in Utrecht. De vechtsporter versloeg tegenstander Holly Holm en veroverde daarmee de wereldtitel in de categorie vedergewicht tot 66 kilo.

De huldiging vond plaats voor de wedstrijd tussen FC Utrecht en PEC Zwolle. De Randamie werd met veel spektakel in de vorm van muziek en confetti aangekondigd en ontving een penning met daarop ‘Ijzeren oermens uit Utrecht’ gegraveerd. Van Zanen noemde de Randamie een ‘waardige vertegenwoordiger’ voor de sportstad Utrecht. Vervolgens maakte de Randamie een ereronde rond het hele stadion terwijl ze haar gewonnen belt hoog boven haar hoofd hield.

Of de belt nog veel langer in de Randamie’s bezit blijft is de vraag; Holm beweerde dat de Randamie haar nogmaals na het luiden van de bel geslagen heeft, en diende protest in. De Randamie reageerde vervolgens dat de slagen onvermijdelijk waren, en ze graag een rematch aan zou gaan.

Na Randamie’s ereronde werd er een klein eerbetoon voor de pas overleden Dick Bruna gehouden. FC Utrecht droeg rouwbanden, daarnaast werden er een paar zinnen gezegd over Bruna als een van Utrecht’s meest betekenisvolle inwoners.