UTRECHT – In de voormalige gevangenis Wolvenplein zal volgende week donderdag restaurant De LiK voor het eerst openen. Buiten de aparte locatie, is er ook nog iets anders opvallend: het restaurant is maar drie dagen in de maand open. De eerste avonden op 23, 24 en 25 maart zijn vol gereserveerd.

Het nieuwe restaurant is naar een initiatief van Bakx & Meijer. Zij zijn het catering- en evenementenbedrijf dat verantwoordelijk is voor het evenementengedeelte van de oude gevangenis. Deze evenementen zijn normaal gesproken niet voor iedereen toegankelijk. Charlotte Verzijl, sales Bakx & Meijer: “De keuze om maar drie dagen per maand open te zijn, is gebaseerd op exclusiviteit. De evenementen zij normaal gesproken niet voor iedereen toegankelijk; De LiK is dit wel. Met onze beperkte opening bieden wij iets nieuws op het gebied van exclusiviteit.”

De LiK zal recyclen waar mogelijk en er zal gewerkt worden met natuurlijke materialen. “Wij hebben een werkwijze waarbij we, niet enkel, maar wel zo veel mogelijk gebruik proberen te maken van natuurlijke producten van Nederlandse bodem”, aldus Verzijl.

De gevangenis werd in 2014 gesloten. De afgelopen jaren is het pand een plek geweest waar kleine ondernemers een werkplek huurden. Koffiebar The Village ging restaurant De LiK voor.