UTRECHT - Rubberboot Missie Utrecht gaat voor het eerst in vijf jaar niet door. Het evenement werd ieder jaar rond de maand augustus georganiseerd. Volgens Gjalt Rameijer, een van de organisatoren van het evenement, kan vanwege de grote animo van afgelopen jaar het evenement niet op deze manier doorgaan.

In 2012 werd voor het eerst in Utrecht de Rubberboot Missie Utrecht gehouden. De jaren daarop was er steeds meer vraag naar het evenement en werd in 2015 zelfs een wereldrecord behaald met meer dan 1200 deelnemers.

Volgens Gjalt Rameijer blijkt ook dit jaar weer veel vraag te zijn naar het evenement. “De aanmelding voor dit jaar was nog niet gestartmaar op basis van onze ervaringen uit het verleden én de vele reacties en vragen van afgelopen weken konden we er van uit gaan dat het weer erg druk zou worden. Vorig jaar hebben we al veel mensen moeten teleurstellen aangezien de inschrijving vrij snel vol zat.”

Volgens Rameijer ligt het cancelen van het evenement niet aan het groot aantal reacties en vragen naar en op het evenement, maar juist op de voorbereiding hiervan. “Veel aanmeldingen is prima. We moeten er alleen voor zorgen dat de route erop berekend is en de organisatie perfect is verzorgd.” Volgens hem is het overslaan van het evenement dit jaar een beter alternatief. “We hebben nu meer tijd om een goed plan te maken, na te denken over de route, in gesprek te gaan met alle stakeholders en steun te krijgen die we nodig hebben.”