De buurt Prins Bernhardplein waar Slagerij Zuilen in is gevestigd lijkt weer tot rust te zijn gekomen. Afgelopen vrijdagnacht werd het pand voor de tweede keer in korte tijd beschoten. De slagerij aan de Prins Bernhardlaan werd tijdens de nacht van dinsdag op woensdag hiervoor ook al eens onder vuur genomen. De politie trof vrijdagnacht ook een verdacht pakketje voor de deur aan, dat misschien een explosief zou zijn. Burgemeester Van Zanen heeft daarom besloten dat Slagerij Zuilen haar deuren vijf weken moet dichthouden voor de veiligheid van de omgeving.

Het is een week nadat de eerste schoten op de slagerij zijn gelost. Het is een rustige dinsdagochtend bij het pand. De rolluiken zijn naar beneden gerold en er lopen weinig mensen in de buurt van de winkel. Er hangen briefjes op de luiken waarop staat: “Dit pand is gesloten op last van de burgemeester” Als deze er niet zouden hangen, zou niets erop wijzen dat hier een ernstig misdrijf heeft plaatsgevonden. Of dat er even geleden nog door de Explosieven Opruimingsdienst Defensie een mogelijk explosief is opgeruimd.

“Ik woon hier vlakbij en vond het wel eng toen ik hoorde dat er een bom zou zijn,” zegt een bewoonster. “Maar nu sta ik er eigenlijk al niet meer bij stil.” De bewoners rondom de slagerij werden door de politie geadviseerd om bij de ramen van hun woningen weg te blijven tijdens het tweede schietincident. Om 4:15 ’s nachts werden de schoten gelost, en is vermoedelijk het pakketje neergelegd. Waarom de slagerij twee keer in korte tijd beschoten is, wil de politie nog niet zeggen. Wel is inmiddels een ander feit aan het licht gekomen. De eigenaar van de slagerij moest vijf jaar geleden ook al eens van de gemeente een pand sluiten. In zijn toenmalige café werden drugs gevonden. Of dat hier nu ook een mogelijke oorzaak van het schietincident is, is niet bekend.

De politie heeft een buurtonderzoek gehouden naar aanleiding van het schietincident. Daarbij zijn ook getuigen gehoord, maar er is ook nu, een week na dato, nog niet duidelijk wie de daders precies zijn. De politie roept iedereen op die meer weet, of beeldmateriaal heeft, om van zich te laten horen. Een woordvoerder van de Gemeente Utrecht heeft aan RTV Utrecht laten weten dat ze de situatie in de buurt goed in de gaten houden.

Even voor 12 uur ’s middags op deze dinsdagochtend is de situatie in de buurt van Slagerij Zuilen niet veranderd.
Er zitten wat mensen op de hoek voor de Oosterse toko De Waag met elkaar te kletsen. Het is verder stil en er zijn geen verdachte pakketjes of mensen te zien. Er rijden geen busjes van de Gemeente Utrecht met grote verrekijkers langs om de boel in de gaten te houden. Het lijkt erop dat de buurtbewoners en klanten van Slagerij Zuilen weer rustig de straat op kunnen, maar hun slavinkjes: die zullen ze even ergens anders moeten inslaan.