Elf schilderijen van de 66-jarige schilderes Marij Vermeeren (1951, Utrecht) zijn te bezichtigen in het wijkbureau van Utrecht-Oost: Podium Oost. Marij schildert graag portretten van mensen die niet aan de gangbare definitie van schoonheid voldoen. De expositie is te bezichtigen tot en met 10 november 2017.

Marij Vermeeren is begonnen met schilderen toen ze een jaar of 40 was, maar  mede door haar drukke leven kon ze er niet zoveel tijd insteken als dat ze graag wilde. Marij werkte als psycholoog en was daarnaast actief bij verschillende hulporganisaties voor mensen met problemen. Haar achtergrond is dan ook een beetje terug te vinden in haar schilderijen. Ze probeert vooral de emoties van de mensen naar voren te laten komen.  Iets waar ze als psycholoog en vrijwilliger regelmatig heftig ondervonden heeft. Volgens Marij houdt niet iedereen hiervan: ‘ik denk dat mijn schilderijen te confronterend zijn, men wil zoiets vaak niet in de huiskamer hebben hangen’.

De opening van de expositie was op zaterdag 23 september. Andy Wernsen, beheerder van het wijkbureau, vertelde dat rond de 30 man zijn komen kijken. De schilderijen zijn opgehangen ter vermaak van buurtbewoners en te bezichtigen tot en met 10 november.