Het was alweer de zesde editie van het Utrechtse Jazzfestival zondag 9 juni. Jazz-liefhebber of niet, de organisatie roept iedereen op om gezellig naar het kanskerkhof te komen. Of het door het lekkere weer komt, de perfecte locatie in de stad of de oproep van de organisatie, het is ieder geval druk op het kanskerkhof.

Vanaf het moment dat je aankomt zie je al een lange rij staan bij de cocktailbar en veel mensen op zoek naar een plekje vooraan in de menigte. Wat opvalt is dat in de studentenstad helemaal niet heel veel studenten aanwezig zijn. Het zijn vooral mensen van middelbare leeftijd die intens aan het genieten zijn van een zondag vol sfeervolle muziek.

De combinatie van sfeervolle muziek, volop zonneschijn en de geur van bier maakt dit een op alle vlakken goed festival met het zomerseizoen in aantocht. De artiesten die bezig zijn weten het publiek goed te boeien. Vooraan zitten de mensen die al ver van te voren hun plekje hebben bemachtigd glunderend te kijken hoe het tafereel zich enkele meters voor zich afspeelt. De mensen hebben het duidelijk naar hun zin want het gepraat en gelach komt boven de sfeervolle live muziek uit.

In het midden van het plein staat het cocktailtentje waarbij de cocktail ‘ Sex on the beach’ er gelijk uitspringt. de vrolijke letters en het gekleurde plaatje zijn een echte eyecatcher. Aangezien de entree gratis is en iedereen kan aansluiten waren de dranken wel wat duurder. Je betaalde al snel 8 euro voor een cocktail. Toch leek niet veel mensen dat af te schrikken, want niet veel later stond iedereen in de zon met een cocktail in zijn hand.

Er zijn verschillende plekken om te staan, maar wat de aandacht trekt is een jongeman. Hij zit helemaal vooraan op een kleedje geboeid naar de muziek te luisteren. Hij was blijkbaar goed voorbereid op de niet goedkope cocktails, want hij had zijn eigen fles witte wijn mee genomen.

De hele middag resulteerde in een middag met een relaxte sfeer en een goede inleiding voor komend festivalseizoen. Editie nummer zes was zeker weer een succes voor het Utrechtse Jazzfestival.