UTRECHT – In Utrecht vindt er aanstaande zondag weer een editie van de Culturele Zondagen plaats. De Utrechters kunnen zich op 11 en 12 maart vermaken met diverse activiteiten, waarvan de Feminist Open Mic er één is.

Voor Sayonara Stutgard was onder andere het aantreden van Donald Trump als president van Amerika een reden om deze bijeenkomst te organiseren. De president heeft zich in het verleden meermaals negatief over vrouwen uitgelaten. “Vrouwen moeten elkaar steunen en stimuleren.” Op zondagmiddag vindt de Feminist Open Mic plaats tussen drie en vijf uur.

‘’Het thema is ditmaal Uitgesproken Utrecht, en dus zullen we veel met ‘spoken word’ doen. Iedereen mag zich uitspreken over onze maatschappij. Er komen een aantal performances, waarin ook dans en storytelling een rol spelen’’, zegt Sayonara Stutgard. Ze organiseert de Feminist Open Mic voor de tweede keer in Utrecht. ‘’Iedereen heeft de vrijheid om zichzelf  te uiten bij deze bijeenkomst, ongeacht je geslacht of huidskleur. We zijn erg open-minded.’’

De middag vindt plaats in boekhandel Savannah Bay. ‘’Het idee is oorspronkelijk van Jolien Spigt. Ik ben bij een van haar bijeenkomsten in Amsterdam geweest en wilde in Utrecht hetzelfde hebben. Savannah Bay is van origine een vrouwenboekhandel. Ik werk er zelf ook als vrijwilliger, en het is een perfecte locatie voor onze bijeenkomst.’’

Zelf heeft ze het feministische gevoel al van jongs af aan meegekregen. ‘’Het is me met de paplepel ingegoten, mijn moeder is ook een actieve feminist. We strijden voor onze rechten, dat is extra belangrijk in tijden als deze.’’ Op zondagmiddag vindt de tweede editie van Feminist Open Mic plaats tussen drie en vijf uur. Voor meer info over de activiteiten die op de culturele zondagen worden georganiseerd klikt u hier.