De bewonersgroep Stadsdorp Wolvenburg is het niet eens met de plannen voor het Wolvenplein in de Ontwikkelingshoreca nota 2017.
In deze nota staat dat het Wolvenburgplein een ontwikkelingslocatie is met uitbreidingsmogelijkheden naar zwaardere horeca.

Bert Poortman van Stadsdorp Wolvenburg was niet te spreken over de plannen in de nota. ‘Terwijl er over de bestemmingen van het Wolvenburg nog helemaal niks vastgelegd is, wordt er in dat beleidsvoorstel gezet dat er horeca met vergunning B in moet komen. Vergunning B is voor zware horeca, dan wordt het Wolvenburg bijna een Janskerkhof of het Neude en dat vinden wij heel bijzonder,’ vertelt Poortman.

Volgens Poortman past zware horeca ook helemaal niet in de omgeving van Wolvenburg. ‘Je gaat toch geen vermaakscentrum in een rijksmonumentale omgeving zetten,’

Poortman is het ook niet eens met de ontwikkeling dat er steeds meer horeca komt in de binnenstad. ‘Doe met die stad wat je ervan wilt maken, maar koester ook dat er sinds de jaren 70 steeds meer gezinnen in de binnenstad zijn gaan wonen Maak er geen opgeknapt vermaakscentrum van,’

Het Wolvenplein gaat pas in 2018 de verkoop in. Aangezien er nog geen nieuwe eigenaar bekend is,  is het ook goed mogelijk dat er niet eens zware horeca in het pand komt te zitten.

Het Stadsdorp Wolvenburg heeft altijd gezegd dat ze niet gaan bepalen wat er met het Wolvenplein gaat gebeuren. Dit doet de stad Utrecht en uiteindelijk ook de nieuwe eigenaar van het Wolvenplein. Stadsdorp Wolvenburg heeft geen mening over wat er moet gebeuren met het pand, maar ze zijn het zeker ook niet eens met de plannen voor zware horeca in het Wolvenplein.