Vanavond om 18.00 uur gaat de negende editie van het Streekbierfestival van start in de binnenstad van Utrecht. Dit hele weekend kunnen in dertig unieke cafés meer dan zestig Nederlands gebrouwen bieren geproefd worden.

Het festival laat op hun site weten dat er in ieder café twee verschillende bieren van de deelnemende brouwerijen ‘ontdekt’ kunnen worden. “In elk café staat een Nederlandse brouwerij centraal.” Op hun ‘biermenu’ staat een plattegrond met een route die van bruin- tot bier- en van eet- tot grandcafé gaat. Je kan overal op de route ‘instappen’. Op hun Facebook pagina wordt vermeld dat er nog meer plaatsvindt tijdens het festival dan alleen de bierroute: “Je kunt deelnemen aan verschillende bierige activiteiten. Van proeverij tot brouwerslunch tot een spelletje beer pong, of schrijf je in voor een historische bierwandeling.”

Het festival gaat vandaag door tot de sluitingstijd van de desbetreffende cafés. Morgen kan er al om 15.00 uur opnieuw genoten worden van een Hollands gebrouwd biertje, wederom tot de cafés sluiten. Zondag 4 november start de laatste festivaldag al om 13.00 uur en deze eindigt om 18.00 uur. Op deze dag zijn tussen 15.00 en 17.00 uur de meeste brouwers aanwezig in het café waar hun brouwerij centraal staat.