UTRECHT – Het Spoorwegmuseum is een nieuwe samenwerking aangegaan. Op 7 april zal, in samenwerking met Rik Heij, het SWITCH festival te bezoeken zijn. De kaartverkoop is al een tijdje van start gegaan en de ‘vroege vogel tickets’ zijn inmiddels al uitverkocht.

Het hele museum zal die avond omgetoverd worden. Zo wordt in een treincoupé een klein en intiem concert gehouden en in de theaterzaal zal een voorstelling plaatsvinden. Ook zullen er verschillende bands gaan spelen op verschillende plaatsen in het museum. Het SWITCH festival maakt gebruik van verschillende kunstdisciplines, die interactieve elementen bevat. Hierdoor is het publiek altijd actief bezig.

“Ik vond het leuk om een keer wat anders te laten zien”, zegt organisator Rik Heij. “Dat is tweedelig: de gradaties van student naar professional, maar ook mensen anders laten denken. Een voorbeeld hiervan is om een singer-songwriter in een treincoupé te zetten, waardoor de bezoekers zich gaan afvragen: ‘Wie is hier nu het kunstobject?’ Zo vind je allerlei omgekeerde dingen terug, dat is eigenlijk de essentie waar SWITCH mee begonnen is.”

Verder zal op het festival dans te zien zijn, een dj, maar ook stand-up comedy en verschillende vormen van technologie. Over de hoofdact wil Rik Heij niet al te veel kwijt: “Er zullen rond 20:00 uur op het hoofdpodium bands gaan spelen en uiteindelijk zal er een dj samen met zijn band live een nummer gaan maken. Wie de bands en de dj zijn, ga ik nog niet zeggen.” De deuren van het museum zullen om 17:00 uur opengaan.