UTRECHT – Posters met de mededeling dat er bomen gekapt gaan worden; het was voor veel mensen in het Wilhelminapark even schrikken. De posters waren aangebracht door activisten van milieudefensie, om zo aandacht te vragen voor de bomenkap in Zuid-Amerika. Het doel hiervan was om meer mensen te activeren om een petitie te laten tekenen ter protest tegen de grootschalige kapping van de bomen.

In het park werden met duidelijke geel zwarte posters een aantal boomgroepen afgezet met daarop de tekst: ‘’Deze boom maakt morgen plaats voor een sojaplantage ten behoeve van veevoer.’’

De bomen in het Wilhelminapark worden niet gekapt, deze beweging was alleen om mensen te activeren de petitie van milieudefensie tegen de kap van sojabomen in Zuid-Amerika te laten tekenen, en zich bewust te maken waar het westen schade aanricht.

Noor Schierveld (22), laat elke dag haar hond uit in het Wilhelminapark. ‘’Ik zag de posters hangen toen ik een rondje aan het lopen was in de middag, in eerste instantie schrok ik er wel van, en ben uit nieuwsgierigheid even gaan kijken. Toen ik zag dat de bomen niet gekapt gingen worden, was ik wel opgelucht.’’

Naast parken in Utrecht waren in totaal 14 parken in Amsterdam, Groningen en Middelburg ook slachtoffer van de bijzondere actie. De posters zijn inmiddels door de gemeente verwijderd.