TivoliVredenburg is dit jaar het hoofdkwartier van Serious Request. Radio 3FM meldt dat er dit jaar is gekozen voor een nieuwe opzet van het evenement, dat plaatsvindt in de week voor kerst. Er komt geen glazen huis, de deelnemende dj’s mogen gewoon eten en het evenement krijgt een andere naam: 3FM Serious Request: De Lifeline.

Tijdens het evenement is het een week lang feest in TivoliVredenburg. Er worden allerlei evenementen georganiseerd zoals, optredens, workshops, filmvertoningen en TED Talks.

In het nieuwe concept van Serious Request trekken er drie teams met 3FM-dj’s vanaf drie verschillende plekken in het land van actie naar actie. Hierbij maken zij 24 uur per dag radio en proberen ze zoveel mogelijk evenementen te steunen. Op kerstavond komen de dj’s aan bij TivoliVredenburg. Hier wordt vervolgens het opgehaalde bedrag bekend gemaakt en vindt een spectaculaire afterparty plaats.

Radio 3FM en het Rode Kruis zetten zich met ‘Serious Request: De Lifeline’ in voor drie goede doelen: reanimatie in Nederland, bescherming tegen natuurgeweld en noodhulp bij oorlog en conflicten.

De reden voor radio 3FM om het evenement dit jaar anders aan te pakken heeft twee redenen. Ten eerste vindt 3FM dat de generatie die Serious Request veertien jaar geleden heeft opgezet, plaats moet maken voor nieuwe makers en luisteraars. Door zelf bij veel acties aanwezig te zijn, hoopt het radiostation deze nog meer onder de aandacht te brengen. Ze gaan ervan uit dat er zo nog meer mensen worden gemotiveerd om in actie te komen en dat er meer geld wordt verzameld voor het goede doel.