UTRECHT – De trappen aan de jaarbeurszijde op Utrecht Centraal zijn de komende maanden oranje gekleurd. Dit heeft alles te maken met het EK vrouwenvoetbal dat gespeeld gaat worden in onder andere Utrecht. De trap is een initiatief van de gemeente Utrecht.

Vandaag is het nog precies twee maanden voordat de eerste wedstrijd op het EK zal plaatsvinden. Daarom heeft de trap een oranje kleur gekregen. De trap is aangekleed zoals een rode loper alleen dan in het oranje. Nederland zal de eerste wedstrijd op het EK gaan spelen tegen Noorwegen in de Galgenwaard.

De opening werd verricht door toernooidirecteur Bert van Oostveen, manager vrouwenvoetbal Minke Booij en wethouder sport Paulus Jansen. “Het was een goed moment om een klein feestje te bouwen”, zei Jansen. Ook is hij erg tevreden met de kaartverkoop. “We hebben nu al een record aan verkochte kaartjes voor de openingswedstrijd, maar we hopen natuurlijk dat het helemaal uitverkocht zal zijn.”

Naast de oranje trappen worden er nog veel meer activiteiten georganiseerd in de stad. Zo zal er een speciale voetbaldag komen waar meisjes de hele dag kunnen meedoen aan allerlei soorten voetbalspellen.