UTRECHT – Alle kleuren van de regenboog zullen aankomende zaterdag symbool staan voor genderdiversiteit. COC Midden-Nederland organiseert in samenwerking met het Midzomergracht Festival de zogeheten “Walk of Love”: een optocht waarbij genderdiversiteit centraal staat.

“Met de Walk of Love willen we op positieve wijze de liefde vieren, in al haar diversiteit, en zoeken we met deze tocht verbinding met alle Utrechters, middenin de Utrechtse binnenstad”, aldus Joost de Vries van het Midzomergracht Festival. De tocht start om één uur vanaf het Domplein. “De grootste regenboogvlag van Nederland vormt het middelpunt”, benadrukt Simon Timmerman van het COC Midden-Nederland.

De Walk of Love staat dit jaar in het teken van regenboogfamilies. Dit zijn families met bijvoorbeeld twee moeders of twee vaders. Het Midzomergracht Festival en COC Midden-Nederland zijn namelijk van mening dat er voor deze families nog veel winst te behalen valt op het gebied van wetgeving.

In december kwam er een rapport uit van de Staatscommissie met als advies het ouderschap te herijken. “Wij roepen de onderhandelaars van het nieuwe kabinet op de aanbevelingen en conclusies op te nemen in het nieuwe regeerakkoord”, aldus de Vries en Timmerman.