De Giro, de Tour en de Vuelta: het is of wordt allemaal georganiseerd in Utrecht. Wat voor stunt is het dan als het Eurovisie Songfestival daar nog bij komt? Alles kan nog én de kansen worden alleen maar groter, nu ook Amsterdam is afgehaakt.

Breda, Leeuwarden, Zwolle, Den Haag en dus ook Amsterdam zijn inmiddels afgehaakt. Zij vonden het te duur of hebben geen geschikte locatie waar het moet gaan plaatsvinden. De steden die nu nog over zijn moeten voor woensdag 10 juli hun bidbook hebben ingeleverd bij de NPO. Utrecht en de Jaarbeurs leggen op dit moment nog de laatste hand aan het boek dat de NPO moet overtuigen dat de Jaarbeurs dé ideale locatie is. Rotterdam, Maastricht, Arnhem en Den Bosch zijn ook nog in de race.

Toch zijn veel lokale partijen sceptisch, zo blijkt uit een rondvraag van RTV Utrecht. De partijen zouden het hartstikke leuk vinden als het festijn naar Utrecht komt, maar weten niet waar ze het geld vandaan moeten halen. Er zijn namelijk genoeg festiviteiten in Utrecht, zo vindt GroenLinks. ‘Wij hebben onze handen vol aan de Vuelta. Daarnaast komt de EuroPride eraan en gaan we 900 jaar stadsrechten voor Utrecht vieren.’ Wel zeggen de partijen dat het een unieke kans voor de stad kan zijn, maar wordt er ook gezegd dat er voorkomen moet worden dat er pas wordt ontdekt dat het evenement heel veel geld kost als we het al hebben binnengehaald.