Utrecht heeft indruk gemaakt in de Koffie Top 100 van het Horecaplatform Misset Horeca De Domstad is met maar liefst zes koffiezaakjes vertegenwoordigd in de jaarlijkse lijst. De enige stad die meer voorkomt in de lijst is Amsterdam. De hoofdstad is met elf keer het vaakst te vinden in de lijst. De wijn –en koffiebar Talud9 maakte de meeste indruk van de Utrechtse inschrijvingen op de jury en verdiende een tweede plaats.

Eigenaar van Talud9, Wouter Verwer, is dik tevreden met de tweede plaats; ‘Ik vind het supercool. We zijn ook nog eens weer provinciewinnaar en we serveren de beste koffie binnen de categorie koffiebars. Weet je hoeveel mooie adressen Utrecht alleen al telt? Ik ben echt supertrots.’

De zaak aan de Donkere Gaard wist zich voor het derde achtereenvolgende jaar te handhaven in de top 5. Bijzonder aan Talud9 zijn de koffiebonen die zij gebruiken van Boot-Koffie uit Baarn. Dat is een relatief klein bedrijf die DAT zelf de bonen importeert, brandT, verpakt en bezorgt.  Daarnaast kun je kiezen tussen twee soorten Arabica bonen uit twee verschillende landen waarbij de smaken en geuren altijd van elkaar verschillen. Waar de meeste bedrijven kiezen voor zeven gram per kop, gebruikt Talud9 tien gram om de intensiteit van smaak nog hoger te krijgen.

De Utrechtse inbreng in Koffie Top 100 werd gecompleteerd door het Koffiehuis (74), Stan & Co Utrecht (55), Guusjes (39), 30 ml (36), Doppio Espresso (26) en Bar Beton de Bank (16).