Elke week spreken wij, de redactie Utrecht Centrum Oost, met bijzondere mensen die geboren en getogen zijn in Utrecht. Met deze mensen bespreken wij wat zij voor Utrecht betekenen en wat Utrecht voor hen betekent. Deze week; Nonna Hoogland (18 jaar), een illustratiestudent uit Utrecht.

Zou je jezelf willen voorstellen?

Ik ben Nonna Hoogland, 18 jaar. Ik ben geboren en getogen in Hoograven, een wijk in Utrecht. Ik zat op het St-Gregorius College en nu studeer ik Illustratie aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam.

Hoe bevalt jou het wonen in Utrecht, en waarom?

Ik hou ontzettend van het wonen in Utrecht, maar dat is ook omdat ik mijn vrienden hier in Utrecht heb. Ik vind het een hele relaxte stad, gezellig en genoeg faciliteiten. Ondanks dat is het toch altijd vrij rustig en de mensen zijn voornamelijk op zichzelf. Het valt me altijd op dat iedereen erg zijn eigen ding doet hier.

Waar kom je het liefst?

Ik kom het liefst in de binnenstad. Het leukste gedeelte is het stuk vanaf de Episode naar de Urban Outfitters op de Oudegracht. Als ik daar fiets word ik er telkens aan herinnerd hoe mooi Utrecht is. Ik zou daar ook weleens willen zitten schetsen, maar daar kom ik jammer genoeg niet zo vaak aan toe.

Hoe ziet een normale dag er voor jou uit?

Eigenlijk zijn mijn dagen niet zo speciaal. Meestal sta ik op, fiets ik naar het station en neem ik de trein naar school. Daar woon ik mijn lessen dan bij en als dat achter de rug is vertrek ik weer naar huis. In de avond werk ik dan of ga ik uit met mijn vrienden. Boeiend hé?!

Heb je nog bijzondere plannen voor de toekomst?

In de toekomst zou ik graag genoeg geld willen hebben voor de mooiste merkkleren. Het liefst ben ik dan ook wel redelijk beroemd in de kunstwereld. Over een aantal jaar woon ik hopelijk wel in Amsterdam, want Amsterdam is echt een happening in de creative scene. Mijn echte droom is om in New York te wonen, maar om die droom waar te kunnen maken moet ik wel echt een carrière opbouwen, dus dat zullen we allemaal nog wel zien, haha!

Een van de tekeningen van Nonna Hoogland