UTRECHT- De USE-IT stadskaart wordt vernieuwd. Vanwege de populariteit van de Utrechte stadskaart is het hoog tijd voor een nieuwe editie met vernieuwde vormgeving en tips, laat Utrecht Marketing in een persbericht weten.

De internationale stadskaart met tips van locals is sinds 2015 populair in Utrecht. De kaart brengt internationale bezoekers, expats, studenten en bewoners op de hoogte van het bijzondere en lokale aanbod van Utrecht. “De nieuwe kaart zoomt, net als de oude versie, in op lokale plekjes in de stad en omgeving. De kaart dient als hulpmiddel voor iedereen die op een originele manier geïnformeerd wil worden over wat er allemaal te doen is in de stad”, aldus Suzanne Arkema van Utrecht Marketing.

Nieuwe bewoners komen aan het woord met tips over verschillende bezienswaardigheden en plekjes die je volgens de organisatie zeker niet mag missen wanneer je een bezoekje aan de Dom-stad brengt. Ook zijn een wandel- en vaarroute opgenomen langs verassende locaties.
De vormgeving van de nieuwe kaart is geïnspireerd op de kunstbeweging ‘De Stijl’. Hiervoor is gekozen omdat het dit jaar precies 100 jaar geleden is dat ‘De stijl’ opgericht werd.

De USE-IT kaart van Utrecht wordt ook in andere Europese landen verspreid doordat Utrecht deelneemt aan het Europese USE-IT netwerk. Meer internationale reizigers zullen hierdoor bekend worden met het aanbod in en van de Utrechtse hoofdstad. De USE-IT Utrecht is gratis verkrijgbaar en wordt verspreid bij hotels, scholen, culturele hotspots en informatiecentra.