De Utrechtse Boekenbar, een koffiebar en boekenwinkel in één, heeft een locatie gevonden aan de Westerkade 2 in het centrum van Utrecht. De Boekenbar is een initiatief van Tim van den Hoed, die een crowdfundingscampagne startte in mei. Het geld voor zijn grote droom had hij in 2 maanden bij elkaar.

Tim, eigenaar en bedenker van de Utrechtse Boekenbar vertelt, “Ik ben geboren en getogen in Utrecht, heb jaren in de horeca gewerkt en ben zelf gek op boeken. Dus toen ik in het buitenland tijdens mijn reizen zulk soort koffiebarretjes tegen kwam vond ik dat geweldig. Zo’n plek mist in Utrecht. Je hebt wel veel boekenwinkels maar daar zie je niet veel jongeren. Ik wou daarom zelf een boekenbar beginnen die toegankelijk is voor iedereen en dus ook voor jongeren.”

Het was al jaren een idee maar in mei begon het balletje te rollen. Met behulp van vrienden, uitgeverijen, bedrijven maar ook verschillende onbekende investeerders heeft hij het doel van €50.000 behaald. “Ik denk dat het allemaal zo snel ging omdat er een behoefte is aan zo’n plek, mensen houden tegenwoordig gewoon nog steeds van boeken. De crowdfundingscampagne is daar een bevestiging van. Maar of het in de praktijk ook goed uitpakt is nog even afwachten”

Alhoewel Tim geen exacte datum durfde te noemen, kunnen we er volgens hem van uitgaan dat de Utrechtse Boekenbar begin oktober haar deuren opent.