UTRECHT - De prijs voor het Klimaatstraatfeest is de grootste energiebesparingswedstrijd van Nederland gaat naar de Johan de Meesterstraat in Utrecht. De bewoners van de straat voerden 106 energiebesparende acties uit en won daarmee de tweede prijs. Dit jaar deden 309 straten en groepen mee aan de landelijke wedstrijd, 9 daarvan kwamen uit Utrecht.

De straat begon met de energiebesparende wedstrijd door meer groen in de straat te plantten. Ook ruilden de bewoners kleding, schoenen en speelgoed en werd er overgestapt naar een duurzame bank. De straat won hiermee 2.000,- voor een straatfeest en kreeg dit in ontvangst van Lot van Hooijdonk.

“Deze wedstrijd stimuleert bewoners om samen in actie te komen”, aldus wethouder Lot van Hooijdonk. “Dat is leuke en effectieve manier om met energiebesparing aan de slag te gaan. Ook leren buren elkaar beter kennen door de gezamenlijke acties.” Utrecht hoort al voor de vierde keerop een rij bij de landelijke top. Eerder vielen Cambridgelaan en Julianaweg in de prijzen.

Het HIER Klimaatstraatfeest is een initiatief van Stichting HIER klimaatbureau enBuurkracht.