UTRECHT - Vanaf 2018 zullen er extra intercity’s worden ingezet op het traject Eindhoven-Amsterdam, dit meld de NS op hun nieuwswebsite. Dit traject is de laatste jaren berucht om zijn overvolle treinen tijdens de spits. De NS wil daarom vanaf 2018 zes intercity’s per uur laten rijden in plaats van vier.

 

Dit zal gebeuren op het traject Amsterdam-Eindhoven waar ook Utrecht onder valt en hier een grote rol in speelt. Veel reizigers die via Utrecht reizen zullen hier dan ook veel voordeel van hebben. Ook op het traject Houten-Castellum zullen meer intercity’s worden ingezet vanaf 2018.

De NS is de laatste jaren druk bezig geweest met het aanpassen van de infrastructuur om het mogelijk te maken deze extra intercity’s te laten rijden. Woordvoerder Hessel Koster merkt het volgende: “er is de laatste jaren sprake van een structurele groei van reizigers.” Het reizen met de trein is de laatste jaren steeds populairder geworden merkt hij op, dit mede door de invoer van de ov-chipkaart. Ze proberen hierop in te spelen door vanaf volgend jaar extra treinen te laten rijden op drukke trajecten. De NS ontvangt redelijk veel klachten rondom drukke trajecten, veel van deze klachten zullen in de toekomst kunnen worden voorkomen door de invoer van extra treinen. Ditzelfde plan ligt ook klaar voor het traject Utrecht-Arnhem zegt Hessel Koster, op dit traject zullen in de toekomst ook meer intercity’s gaan rijden.