Het lukt de gemeente niet om de dertien voormalige prostitutiepanden aan de Hardebollenstraat in Utrecht te verkopen. Om prostitutie hier onmogelijk te maken, kocht zij in 2016 deze dertien panden aan voor 5,9 miljoen.

Nu blijken deze panden onverkoopbaar o.a. vanwege de hoge vraagprijs. Deze bedraagt momenteel 4,9 miljoen. De gemeente overweegt de panden opnieuw te laten taxeren om ze voor een lagere prijs te kunnen verkopen.

De gemeente wil de panden als geheel verkopen en er een gezellige straat creëren met een mix van kleinschalige horeca, ateliers en creatieve winkels. Bovendien heeft de gemeente een prioriteitenlijstje opgesteld waarmee geïnteresseerden rekening dienen te houden. Het hoogste bod is geldig. Daarnaast is de visie en het concept van de kandidaat koper van belang evenals de samenwerking met de gemeente. Een klankbordgroep, waar ook omwonenden deel van uit maken, heeft meegewerkt aan het opstellen van deze voorwaarden. Momenteel worden de benedenverdiepingen tijdelijk verhuurd aan creatieve ondernemers tot de verkoop.

Tijdens de georganiseerde kijkdagen was er redelijk veel interesse maar potentiele kopers haakten af vanwege de hoge investeringskosten, de huurbescherming van de huidige huurders en relatief kleine en daardoor minder bruikbare bedrijfsruimten. Er is een bieding gedaan, maar deze is ontvankelijk verklaard omdat die onder de vraagprijs ligt.

De Utrechtse ontwikkelaars Dick Hoek en Willem Klaassen, bekend van o.a. het Mother Goose Hotel en het Eye Hotel haakten ook af vanwege de hoge vraagprijs. Zij wilden op basis van oude foto’s de gevels in hun oude glorie herstellen en elk pand een aparte bestemming en functie geven. Zij denken aan een gezellig straatje in de sfeer van de 9 Straatjes in Amsterdam, met specialistische winkels, kleinschalige horeca en wonen met eventueel een hotelfunctie op de verdiepingen. Dit laatste ondersteund vanuit hun Eye Hotel.