Als ik naar school loop kom ik altijd langs The Village.
Dit is een koffietentje waar allemaal hippe jonge mensen rondlopen en waar veel mensen aan het werk zijn achter hun laptop. Bij deze zaak lijkt dit sociaal geaccepteerd, terwijl je bij de andere locatie van The Village wordt uitgekotst als je een laptop mee hebt.
Deze locatie is aan de Voorstraat en is ook wel echt een wereld van verschil.

De muziek staat mega hard en er zitten mensen voor de zaak luid te kletsen. Ligt dit aan de locatie? Dat weet ik wel zeker. De locatie bij het Science Park wordt natuurlijk druk bezocht door studenten en mensen die over het algemeen willen werken.

De Voorstraat is een upcoming straat met allemaal hippe tentjes. Jerry Goossens redacteur bij het AD schrijft zelfs in een stukje voor het AD dat de Voorstraat langzaam een hipsterstraat aan het worden is. Die mening moet ik wel met hem delen. In Voorstraat zitten inmiddels ook vele ‘andere’ winkels. Veel vintage boetiekjes, designwinkels, een whiskycafé. Hier past The Village perfect tussen als hippe koffietent. In deze locatie van The Village is zelfs geen WIFI te bekennen.

Toch vraag ik me af of dat niet een beetje abrupt is. Ik ben er zeker niet voor dat een koffietentje een werkplek wordt, maar is WIFI hebben niet een soort service die je aanbiedt? Persoonlijk zou ik dan laptops verbieden, maar ik snap ook dat niet echt haalbaar is.

Dirk-Jan Stip van een Coffee Corazon heeft wel besloten actie te ondernemen. In zijn zaak zijn laptops en tablets verboden. Dit vind ik best een goed alternatief. Toch je klanten een beetje extra service bieden, maar ook ergens de grens trekken. Zelf vind ik het al moeilijk om te werken achter mijn laptop in de trein, laat staan in een koffietentje. Nee, ik ga toch meer voor de gezelligheid en goede koffie.