UTRECHT – Op de Uithof staat vandaag en morgen een kabelbaan. Deze is georganiseerd door USAC, de studentenklimvereniging Utrecht. Zij proberen geld op te halen voor het goede doel.

USAC zamelt geld in voor Stichting Leergeld. Iverna Creton, lid van USAC, is vrijwilliger bij dit evenement. ‘’Het is een voorrecht om te kunnen studeren. Niet iedereen heeft de mogelijkheid hiervoor. Wij proberen met deze actie geld in te zamelen voor gezinnen die het minder breed hebben. Zo hebben ook deze kinderen de mogelijkheid om goed te kunnen deelnemen aan het schoolsysteem.’’

Gemeenteraadslid André van Schie opende de tweehonderd meter lange kabelbaan door zelf naar beneden te gaan. Voor hem was dit een bijzondere ervaring: ‘’Het is een heel spectaculair iets om mee te maken. Waarschijnlijk zal ik dit nooit meer in mijn leven doen.’’ Op de facebookpagina van USAC hebben al 185 mensen aangegeven naar beneden te willen tokkelen.

De kabelbaan is getrokken vanaf het dakterras van de Johannaflat naar de Cambridgelaan. Vandaag en morgen is er de mogelijkheid om naar beneden ‘te vliegen’. Voor een donatie van vijf euro kan je naar beneden tokkelen en ben je een bijzondere ervaring rijker.