De bouw van de studentwoningen op Rotsoord is 8 december jongstleden van start gegaan en is momenteel is volle gang. Het voorspelde tempo van zestien prefab units blijkt realistisch, waardoor de bouw van de 232 woningen op schema ligt.

Het was nog wel even spannend of het project tot een goed einde zou komen. 25 December heeft er een uitslaande brand in een oude loods op Rotsoord gewoed. De brandweer heeft het pand gecontroleerd laten uitbranden om zo de omliggende panden, waaronder de bouwplaats van de studentenwoningen, te beschermen tegen het vuur. ‘Gelukkig zijn er geen gewonden gevallen en heeft ons project geen schade ondervonden van de brand’, aldus Jilles Kinkel, de adviseur van de ontwikkelaar van het project.

Prefab units zijn vooraf gefabriceerde woningen, waardoor deze woningen op de bouwplaats alleen nog maar op elkaar gestapeld hoeven worden. ‘De units staan op het verzamelterrein van Jan Snel in Montfort. Vanaf daar worden de losse units vervoerd naar Rotsoord, om daar op elkaar gestapeld te worden’, aldus Kinkel. ‘Soms wordt er op een dag geen enkele unit in elkaar gezet, omdat onderdelen als de lift, het trappenhuis en de gevel op locatie vervaardigd worden’.

Al met al gaat de bouw van de twee gebouwen, Keramus genaamd, volgens planning en de oplevering van de studentenwoningen wordt nog steeds in juni 2018 verwacht.