UTRECHT- De VVD is voor de komst van de Vuelta naar Utrecht, zij worden hierin gesteund door D66 en de SP. De VVD is van mening dat de Vuelta voor veel positieve gevolgen zal zorgen net zoals de Tour en de Giro dat hebben gedaan.

De VVD is voor de komst van de Vuelta naar Utrecht. “De start van Tour en de Giro waren een groot succes en hebben de aantrekkingskracht van Utrecht vergroot. Dit is goed voor de plaatselijke economie en zet Utrecht als sportstad op de kaart”, zegt Dimitri Gilissen fractievoorzitter van VVD Utrecht. De Vuelta zal volgens de VVD voor veel positieve gevolgen zorgen, net als de Tour en de Giro hebben gedaan.

“We zullen gaan meewerken aan het haalbaarheidsonderzoek. En aangeven dat we als gemeente serieus zijn door een bedrag te reserveren als deel van de investering in de start van Vuelta”, zegt Gilissen over wat de VVD nu gaat doen om de komst van de Vuelta mogelijk te maken. “De voorwaarde is wel dat er goede afspraken moeten worden gemaakt met de andere overheden – provincies Utrecht en Brabant – en de private partijen die ook minstens de helft van de kosten moeten opbrengen.”

In 2015 maakte het Business Peleton Utrecht (BPU) zich sterk voor de komst van de Vuelta naar Utrecht. De Provinciale Staten van Utrecht maakte op 10 april in een vergadering bekend vijfendertigduizend euro te hebben uitgetrokken voor het ‘voorbereidingsbudget’ van de komst van de Vuelta in 2020.