Green Office HU serveert 15 februari warme chocomel aan de Heidelberglaan 7 en zorgt op verschillende locaties voor “leentruien”. Op deze dag gaat de verwarming op de HU drie graden omlaag om studenten te stimuleren om stil te staan bij ons energiegedrag.

Green Office HU biedt een platform aan studenten en medewerkers om informatie over te dragen op het gebied van duurzaamheid, de eigen duurzaamheidsambities van de HU waar te maken en samen te werken aan duurzaamheid. Het bedrijf zet allerlei middelen in om haar doelen te bereiken, onder andere door handtekeningenacties, ‘Greencafés’ én Warmetruiendagen te organiseren.

De Warmetruiendag vindt vandaag plaats, op de officiële actie dag. Green Office HU zette vanaf het begin in op drie graden, de HU zette in op een graad. Uiteindelijk zijn beide partijen tot het besluit gekomen dat de HU drie graden omlaag gaat. De verwachting is dat dit tot een besparing van 10-15% van het energieverbruik gaat leiden.

Het belang van deze dag is dat Warmetruiendag hét moment in het jaar is om stil te staan bij ons energiegedrag en onze energiebesparingssuccessen, slimme innovaties en alledaagse duurzame oplossingen met elkaar te delen. Uit onderzoek van het klimaatverbond Nederland – de Nederlandse initiatiefnemer van Warmetruiendag – blijkt dat we met één graad lager maar liefst 6% CO2 en 6% energie besparen.

De studenten geven aan dat ze het nog niet merken dat de verwarming lager staat. “Doordat de zon buiten volop schijnt vandaag, zijn de lokalen goed van temperatuur. Ik heb vanmorgen wel een warme trui aangetrokken om goed voorbereid te zijn.”