Veel mensen en vooral kinderen kijken er naar uit: De Kinderboekenweek. Ook dit jaar werd deze week volop gevierd in Nederland en dus ook in Utrecht. Bij de 65ste editie van de Kinderboekenweek was Reis Mee! het thema, waarbij voertuigen centraal stonden. Er is in de afgelopen jaren veel veranderd in het leesgedrag van kinderen. De vraag is dan nu natuurlijk hoe dit wordt ervaren, of er wat anders was aan deze Kinderboekenweek ten opzichte van de voorgaande jaren en hoe zij is verlopen. Redacteur Sebas ging op bezoek bij De Utrechtse Kinderboekwinkel en vroeg dit aan de eigenaresse.

Dus kinderen, leg die tablet weg of sla die Netflix avond over en pak een boek. Het lezen van een boek is namelijk één van de vele mooie manieren om de grens tussen droom en werkelijkheid te doen vervagen.